Har du blivit antagen till en utbildning hos oss? Välkommen till Vasa! På den här sidan har vi samlat information som kan vara bra att veta inför terminsstarten i höst.

Att ha koll på

1. Ditt slutgiltiga antagningsbesked. Kom ihåg att gå in på gymnasieantagningen och tacka ja eller nej till programmet du blivit antagen till!

2. Busskort och reseersättning. Du behöver skicka in ansökan om elevresa senast 31 juli. För att vara berättigad till elevresa ska du studera på heltid och ha minst 6 km mellan ditt hem och skolan.

3. Skolmat och specialkost. Om du behöver specialkost måste du anmäla eller ansöka senast 5 augusti för att få rätt mat vid terminsstart. Anmäl/ansök om specialkost på gavle.se

Dator

Självklart får du en egen dator att använda under din gymnasietid. Datorerna delas ut under de första veckorna på höstterminen. Det är viktigt att du tar med datorn till varje lektion så att den kan användas i skolarbetet.

Föreningar och studenttidningen

På Vasa kan du maxa dina kunskaper och odla dina intressen genom att gå med i någon av våra elevföreningar eller ingå i redaktionen för studenttidningen Gevaliensis. Föreningarna presenterar sina verksamheter för årskurs 1 under höstterminen.

Om kurser på gymnasiet

En viktig skillnad mellan grundskola och gymnasiet är att du nu kommer att läsa kurser. Du läser olika kurser under årskurs 1, 2 och 3. Det innebär att det betyg du får i till exempel kursen Svenska 1 i årskurs 1 inte kommer att kunna förändras under åk 2 eller 3, eftersom du då läser andra kurser.

Studiebidrag från CSN

När du går på gymnasiet får du studiebidrag från CSN - centrala studiestödsnämnden. Är du svensk medborgare behöver du inte ansöka om studiebidraget. Viktigt att tänka på är att studiebidraget kan dras in om du har ogiltig frånvaro.

CSN: Bidrag för gymnasiestudier

 

Hoppas att du ska komma att trivas hos oss på Vasa!

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?