Välkommen att möta världen med oss! Vasaskolan ligger i topp i landet när det gäller internationella kontakter. Vi samarbetar med skolor i många olika länder och har ett stort utbud av språk som du kan läsa.

Språk

På alla våra program läser du Engelska 5 och 6. Går du Vasa International School ingår fördjupningskursen Engelska 7. För övriga studievägar är det här en valbar kurs.

Hos oss kan du välja bland sju olika språk

  • Franska
  • Spanska
  • Italienska
  • Tyska
  • Ryska
  • Kinesiska
  • Latin

Samarbete jorden runt

Vi samarbetar med flera skolor över hela världen. Vi har regelbunden kontakt via mejl och videokonferenser, gemensamma projekt och utbyten där lärare och elever besöker varandra. 

England

Vasaskolan har en kontaktskola i England och det är Imberhorne i East Grinstead.

Utbytesverksamheten riktar sig främst till elever på estetiska programmets musikinriktning och elever på naturvetenskapsprogrammet.

Italien

Mitt i Rom ligger vår kontaktskola, Liceo Albertelli. Utbytesverksamheten riktar sig främst till elever från språk- och kulturinriktningarna.
 
I Trieste ligger våra kontaktskolor Liceo Oberdan och Liceo Scientifico Statale Sloveno "France Prešeren". Utbytesverksamheten riktar sig främst till elever som går naturvetenskapsprogrammet med profilen Vasa International School. 

Kina

Kina har blivit allt hetare i alla sammanhang. Både våra elever som läser kinesiska och andra ungdomar på vår skola tar chansen att möta elever från Kina i Sverige och Kina. Få skolor har så många år av kontakt med kinesiska skolor som vi. Vår kontaktskola i Kina heter  No 27 Middle School och ligger i Beijing.

Spanien

På Mallorca finns sedan flera år vår vänskola i Felanitx. Ubytet gäller i första hand elever inom Vasa International School, som kan göra sin internationella praktik med inriktning  på kultur och samhällsfrågor eller miljöfrågor.

Tjeckien

Ungefär 2 timmars bilresa österut från Prag ligger staden Chotěboř. Vasaskolan samarbetar med Gymnázium Chotěboř inom ramen för Vasa International School.

Tyskland

I Wurzen ligger vår kontaktskola M.G. Lichtwer-Gymnasium. Där får våra elever som läser tyska kontakt med tyska kamrater och tyskt samhälle.

Tyskland ligger nära oss och är en av våra viktigaste handelspartners. Man inser snabbt att tyska är ett språk som ger stora möjligheter för framtida yrkesliv.  Vi gör även besök i Berlin, där vi dock inte har skolkontakt. 

Hjälp oss att förbättra denna sida genom att klicka på någon av knapparna nedan. Dina synpunkter är viktiga för oss.

Hittade du den information du sökte?